Over mijn gegevens

Hoe komt u aan mijn gegevens?

Het Baby Research Center werkt samen met verschillende gemeentes in de provincie Gelderland. Via deze gemeentes ontvangen wij de adressen van alle ouders die recent een kind hebben gekregen. De gemeente mag deze adresgegevens aan het Baby Research Center verstrekken ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. We gebruiken de adressen alleen om u de informatiebrief over het Baby Research Center te sturen. We verstrekken uw adresgegevens aan niemand anders en de gegevens worden niet gebruikt voor andere doeleinden dan ons onderzoek. Als u zich niet opgeeft voor ons onderzoek, worden uw gegevens vernietigd.

Wat gebeurt er met de persoonsgegevens van mijn kind wanneer ik mijn kind aanmeld?

De persoonsgegevens worden bewaard in onze database die met een password beschermd is dat alleen de onderzoekers kennen en dat regelmatig gewijzigd wordt. Gegevens in de database worden uitsluitend gebruikt om u te kunnen benaderen voor het maken van een afspraak.

Wat gebeurt er met de persoonsgegevens van mijn kind wanneer ik mijn kind NIET aanmeld?

Als u zich niet opgeeft voor ons onderzoek, worden uw gegevens vernietigd.

Wat gebeurt er met de onderzoeksgegevens van mijn kind?

De onderzoeksgegevens worden groepsgewijs geanalyseerd en vervolgens gebruikt voor publicatie in wetenschappelijke tijdschriften. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van informatie die uw kind persoonlijk identificeert (zoals de naam) en de anonimiteit van uw kind blijft onder alle omstandigheden gewaarborgd. De verzamelde onderzoeksgegevens worden gecodeerd opgeslagen en alleen medewerkers aan het onderzoek kunnen weten welke code aan de gegevens van uw kind gekoppeld is. De onderzoeksgegevens worden opgeslagen en zijn voor externe onderzoekers alleen toegankelijk zonder persoonsgegevens of andere gegevens die het mogelijk zouden maken de identiteit van u of uw kind te achterhalen.

Waarom willen jullie weten of mijn kind oorontsteking heeft gehad en of er taalproblemen in de familie zitten?

Deze vragen zijn vooral van belang bij de taalonderzoeken die we doen. Wanneer uw kindje meedoet aan een taalonderzoek is het heel belangrijk dat het gehoor van uw kind op moment van deelname optimaal is. Door een oorontsteking kan het gehoor van uw kindje tijdelijk wat minder zijn. Naast een goed gehoor, speelt ook de taalachtergrond van het kind een belangrijke rol. Het is bekend dat sommige taalproblemen (bijvoorbeeld dyslexie) deels genetisch bepaald zijn. Ook kan het taalaanbod van een kindje waarvan een van de ouders een taalprobleem heeft iets anders zijn dan het taalaanbod van een kindje zonder ouders met een taalstoornis. Al deze informatie is voor ons belangrijk om te weten en eventueel mee te nemen in de analyse van de resultaten.

Klik hier voor veelgestelde vragen over mijn afspraak of over het onderzoek