Over het onderzoek

Ben ik als ouder bij het onderzoek aanwezig?

Ja, bij alle onderzoeken bent u aanwezig.

Wie zijn er nog meer bij het onderzoek aanwezig?

Afhankelijk van het onderzoek zijn er meestal een of twee onderzoekers aanwezig. Soms is er ook nog een student of stagiaire aanwezig die meekijkt om te leren hoe wij een onderzoek afnemen.

Kan ik me tijdens het onderzoek nog terugtrekken van deelname?

Ja, uiteraard. Terugtrekken is op elk moment mogelijk.

Als er video-opnames worden gemaakt tijdens het onderzoek, kan ik dat weigeren?

Ja, uiteraard. Tijdens het maken van de afspraak zullen we altijd aangeven of er video-opnames gemaakt zullen worden. Als u hier niet mee akkoord gaat dan kunt u dat aangeven.

Mag ik zelf foto’s/ filmopnames maken van het onderzoek?

Tijdens het onderzoek kan het maken van foto's of video's het onderzoek verstoren. Achteraf mag u altijd een foto (laten) maken van u en uw kind in het lab.

Krijg ik een vergoeding voor het onderzoek?

Voor deelname aan het onderzoek krijgt u of een cadeautje voor uw kind of een kleine vergoeding.

Krijg ik de resultaten van mijn kind van het onderzoek?

We geven geen individuele resultaten van het onderzoek. Dit kunnen wij ook niet doen, omdat wij altijd naar resultaten van de groep kinderen als geheel kijken. Wel maken wij ieder jaar een nieuwsbrief met de uitkomsten van onze onderzoeken die u vervolgens krijgt. Deze nieuwsbrief krijgt u als u op bezoek komt of kunt u via onze website downloaden (http://www.babyresearchcenter.nl/newsletters-nl). Daarnaast krijgt u bij bepaalde onderzoeken ook extra informatie over de uitkomsten.

Ik heb aan onderzoek meegedaan, maar heb nog vragen/opmerkingen. Waar kan ik terecht?

Als u onze lab manager belt op 024-3611203 kan zij uw vragen beantwoorden of indien nodig, u in contact brengen met de desbetreffende onderzoeker.

Kan ik de artikelen die gepubliceerd worden over een onderzoek ook zien?

Ja, als u een artikel wil lezen, neem dan contact op met de Lab Manager (024-3611203) en zij zal zorgen dat u met de desbetreffende onderzoeker in contact komt of u een link geven naar het gepubliceerde artikel.

Als er uit een onderzoek blijkt dat mijn kind zich afwijkend ontwikkelt, krijg ik dat dan te horen?

De metingen die wij voor onze onderzoeken doen zijn niet geschikt om problemen in de ontwikkeling van uw kind te signaleren. Hier kunnen wij dus niets over zeggen.

Klik hier voor veelgestelde vragen over mijn afspraak of over mijn gegevens